У Каневі просять заборонити московську церкву

У Каневі просять заборонити московську церкву

Укрінформ
Виконком Канівської міської ради на Черкащині просить Верховну Раду України заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату.

Про це повідомляє Канівська міська рада, передає Укрінформ.

Як зазначають, у середу, 28 грудня, в ході чергового засідання виконавчого комітету було розглянуто матеріали звернення-петиції щодо заборони на території Канівської громади УПЦ (МП). За короткий проміжок часу її підписали 829 жителів громади.

"Реагуючи на це звернення-петицію, ми звертаємося до Верховної Ради як до законодавчого органу, який має усі законні підстави розглянути питання щодо діяльності УПЦ (МП). Органи місцевого самоврядування не уповноважені ухвалювати такі рішення на території України. Тому крапку у цьому питанні має поставити саме законодавчий орган – Верховна Рада, ухваливши відповідні законопроєкти. І наскільки я знаю вони вже активно напрацьовуються", – сказав Канівський міський голова Ігор Ренькас.

Читайте також: Більш як половина українців виступають за повну заборону УПЦ МП

У Каневі громаді московської церкви належить Успенський собор 1144 року побудови, де в 1861 році відспівували Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-