Чернівецька облрада просить керівництво держави заборонити УПЦ МП

Чернівецька облрада просить керівництво держави заборонити УПЦ МП

Укрінформ
Чернівецька обласна рада звернулася до вищого керівництва держави щодо заборони УПЦ МП. Відповідне звернення направили до уряду, ВР та Президента України.

Про це облрада повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Депутати Чернівецької обласної ради підтримали звернення до Верховної Ради, Президента України та Кабінету Міністрів щодо заборони діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країні-агресорі на території України», - йдеться у повідомленні.

Депутати, зокрема, звернулися щодо розробки механізму заборони УПЦ МП та внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» стосовно заборони діяльності релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої перебуває за межами України в державі, яка визнана такою, що здійснила збройну агресію проти України.

Також депутати вважають за необхідне забезпечити невідкладну реєстрацію документів релігійних організацій громад, які змінили підпорядкування у канонічних та організаційних питаннях, ухваливши рішення про перехід до Православної церкви України.

Читайте також: Данілов здивований проханням УПЦ МП щодо продовження оренди храмів у Київській Лаврі

Правоохоронні органи просять швидко та дієво реагувати на всі виявлені факти співпраці з агресором і здійснення антиукраїнської пропаганди з боку священнослужителів російської православної церкви в Україні (УПЦ МП).

За це рішення проголосували 33 депутати Чернівецької облради, троє - проти, двоє утрималися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-