На Житомирщині перейменували Музей родини Косачів

На Житомирщині перейменували Музей родини Косачів

Укрінформ
Музей родини Косачів у Звягелі на Житомирщині перейменували на Музей родини Косачів-Драгоманових.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Звягельська міська рада.

«У ході пленарного засідання 28 сесії 8 скликання міської ради, депутатами схвалено рішення «Про перейменування закладів управління культури і туризму міської ради». Зокрема, музей родини Косачів змінив своє найменування. Відтепер, він носить назву «Музей родини Косачів-Драгоманових», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в процесі наукових розвідок щодо формування майбутньої Лесі Українки, як поетеси та громадської діячки, працівники музею дійшли висновку, що велику роль в цьому зіграли і члени родини з боку матері Лесі Українки – Олени Пчілки (Ольги Драгоманової).

Читайте також: На Одещині перейменували селище Суворове на Бессарабське

Свого часу у Звягелі, зокрема, побували бабуся Лесі Українки Єлизавета Драгоманова та її дядько – український публіцист, історик, філософ, фольклорист, економіст, громадський діяч Михайло Драгоманов.

Зазначається, що в музеї родини Косачів вдосталь матеріалу, який дозволяє популяризувати родину Драгоманових як державотворців.

Музей родини Косачів відкрили в липні 1999 року. Рішення про його створення прийняли на підставі історичних фактів про проживання родини Косачів в Звягелі упродовж 1868-го по 1879 рік.

Читайте також: У Києві вулицю Орську перейменували на честь письменника Василя Мови

Як відомо, у Звягелі 25 лютого 1871 року народилася українська письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка Леся Українка (справжнє ім'я – Лариса Петрівна Косач). У місті функціонує літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

Фото: Звягельська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-