На Одещині перейменували селище Суворове на Бессарабське

На Одещині перейменували селище Суворове на Бессарабське

Укрінформ
Депутатська більшість Суворовської селищної ради Ізмаїльського району ухвалила рішення про перейменування смт Суворове, що є адмінцентром територіальної громади, на смт Бессарабське - згідно з результатами електронного опитування місцевих жителів.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу голова селищної ради Олег Босікевич.

«Депутатська більшість підтримала голосуванням проєкт рішення про перейменування смт Суворове на Бессарабське, відповідно до результатів опитування жителів громади, до якої входять сім населених пунктів», - зазначив Босікевич.

Зауважимо, раніше виконком Суворовської селищної ради розглянув пропозиції топонімічної комісії та організував електронне опитування жителів населених пунктів Суворове, Старі Трояни, Приозерне, Дзинілор, Острівне, Кирнички і Нова Покровка щодо обрання нової назви адмінцентру ОТГ із чотирьох варіантів: Бессарабське, Буджацьке, Катлабузьке та Шікірлі-Кітай.

Більшість опитуваних висловились за назву «Бессарабське».

Смт Суворове Одеської області свого часу було назване на честь російського генерала Олександра Суворова. Процедуру перейменування керівництво Суворовської ОТГ розпочало після повномасштабного збройного вторгнення військ рф в Україну.

Читайте також: У Харкові перейменували театр Пушкіна

Як повідомлялося, у листопаді депутати Ізмаїльської міськради Одеської області ухвалили рішення про перейменування більше пів сотні об’єктів топоніміки, назви яких були пов'язані з імперським російським та радянським минулим, а також демонтували пам’ятник Суворову в Ізмаїлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-