Масований обстріл Херсона: у МОЗ розповіли, які травми дістали поранені

Масований обстріл Херсона: у МОЗ розповіли, які травми дістали поранені

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко ознайомився, як справляється медична система Херсона з надходженням поранених унаслідок обстрілів, та розповів про характер травм у людей, які сьогодні постраждали від російської атаки у центрі міста.

Відповідне повідомлення розміщене на сторінці урядовця у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Постійні обстріли. Багато поранених, є загиблі. Подивився, як справляється медична система деокупованого Херсону з надходженням поранених від постійних терористичних обстрілів міста", - зазначив Ляшко.

За його словами, у потерпілих унаслідок терористичного удару по Херсону 24 грудня - проникаючі поранення у живіт, травми голови різного ступеня, поранення очей, ампутації нижніх кінцівок.

"Залякування, руйнування інфраструктури, загиблі та покалічені люди - вся сутність російського терору", - наголосив міністр та подякував медикам Херсонщини за роботу.

Своєю чергою пресслужба МОЗ додає, що від початку року та після деокупації територій лікарні Херсонщини отримали автомобілі швидкої медичної допомоги, 32 генератори, кисневі станції, рентген-апарати, апарати вакуумної терапії ран, монітори пацієнта, дефібрилятори, холодильник та лабораторне обладнання. Загалом від початку повномасштабної війни сюди доставлено й розподілено 284 одиниці медичного обладнання та приладів. Найближчим часом очікується постачання додаткового обладнання.

"Сьогодні на Херсонщині завдяки співпраці органів місцевого самоврядування й за допомоги коштів державного бюджету, проєктів Світового банку, Глобального фонду й коштів рахунку UNITED24 була закуплена значна частина обладнання, щоби в лікарнях могли реагувати на виклики, спровоковані повномасштабним вторгненням росії, і оперативно надавати потрібну медичну допомогу", – цитує міністра пресслужба МОЗ.

Читайте також: Масований удар рф по Херсону: Кулеба закликав Захід до активнішої підтримки України

Як повідомлялося, вранці 24 грудня російські війська обстріляли центр Херсона. Наразі відомо, що внаслідок обстрілу загинули 8 громадян, ще 58 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-