У Харкові запрацював консультаційний центр для родичів військовополонених та зниклих безвісти

У Харкові запрацював консультаційний центр для родичів військовополонених та зниклих безвісти

Укрінформ
У Харкові від сьогодні працює представництво Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими – Консультаційний центр Східного регіону, діяльність якого поширюється на Харківську, Полтавську, Донецьку, Луганську, Запорізьку та Дніпропетропетровську області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У перший день роботи надано дев'ять телефонних консультацій. Зокрема, звернулися близькі двох рідних братів, які, ймовірно, перебувають у полоні. З понеділка приїде на прийом родина з Ізюмщини. До роботи в Центрі залучені представники СБУ, Нацполіції, військкоматів та всіх родів військ», - розповів керівник Центру Східного регіону Сергій Чебишев.

За його словами, в регіональному представництві наразі працюють вісім фахівців: п’ятеро консультантів, двоє професійних адвокатів, які зараз є військовослужбовцями, психолог із ДСНС. Крім того, за потреби до роботи будуть підключені адвокати з обласного об’єднання, які також надаватимуть юридичний супровід безкоштовно.

Читайте також: Лубінець опублікував алгоритм пошуку зниклих безвісти військових

Як повідомляв Укрінформ, раніше регіональні представництва Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими відкрили у Миколаєві та Вінниці.

Станом на 23 грудня, Україна повернула з полону 1456 військовослужбовців і цивільних громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-