Рівненська облрада вимагає невідкладно заборонити в Україні рпц та її підрозділи

Рівненська облрада вимагає невідкладно заборонити в Україні рпц та її підрозділи

Укрінформ
Депутати Рівненської облради вимагають від влади невідкладно заборонити в Україні російську православну церкву та її структурні підрозділи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Рівненської облради з посиланням на звернення, проголосоване на сесії облради.

«На сьогоднішньому засіданні депутати прийняли рішення звернутися до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Конституційного Суду України щодо негайної заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що агресія рф проти України з 2014 року, і зокрема повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року, здійснюється як із застосуванням збройних сил держави-агресора, так і з застосуванням засобів пропаганди, маніпуляції та сіяння розбрату в українському суспільстві.

Московська церква посідає чільне місце серед інструментів агресії: як через безпосередню колаборацію – злочинну співпрацю священнослужителів із окупантами – так і через поширення наративів ворога, сіяння ворожнечі серед українців, виправдання російської агресії та перешкоджання об’єднанню українських православних, підкреслюють в облраді.

«російська церква, разом із своїми структурними підрозділами і залежними організаціями, має бути заборонена в Україні», - наголошується у зверненні.

Читайте також: СБУ перевірила монастир УПЦ МП, де черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси»

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні законопроєкт про заборону діяльності в Україні російської православної церкви та пов’язаних із нею релігійних організацій.

Фото: ror.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-