У захопленому Маріуполі наразі живуть понад 11 тисяч школярів - Андрющенко

У захопленому Маріуполі наразі живуть понад 11 тисяч школярів - Андрющенко

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі наразі живуть понад 11 тисяч дітей шкільного віку.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, спираючись на дані, які отримали активісти маріупольського спротиву зі своїх джерел в окупаційній «владі».

«На сьогоднішній день в Маріуполі 11 022 дітей шкільного віку. Це цілком відповідає оціночним даним щодо загальної кількості населення в місті до 120 тисяч людей станом на 01 грудня 2022 року», - написав Андрющенко.

Окрім того, за його словами, легко побачити тенденції розселення людей, виходячи з наповнюваності шкіл. Найбільш щільне розселення у Східному мікрорайоні в Лівобережному районі та ЖМР (житловому мікрорайоні) №17-23 в Центральному районі, «всі інші - чорні плями війни».

«Цікаво, що в запиті на фінансування на наступний рік окупаційна адміністрація оперувала кількістю маріупольців на рівні 250 тис. людей. Що більше ніж в два рази перевищує реальність. Для чого? - питання риторичне. Це розмір апетитів гауляйтерів на «покласти гроші в кишеню». Однак, ще раз бачимо, наскільки окупанти забрехались заради пропаганди», - наголосив радник міського голови.

Він зазначив, що наразі також відома кількість маріупольських дітей, які побували у російських таборах перевиховання під виглядом туризму. «За весь період окупації 2804 або (за даними окупантів) 28 % від усіх (хоча дивним чином ці цифри не корелюються з даними дітей по школах на 282 дитини, але то вже таке - математика і окупанти не дуже дружать між собою)», - констатував радник мера.

Читайте також: В окупованому Маріуполі назріває соціальний бунт – радник мера

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують перебувати у підвалах пошкоджених будинках, деякі навіть живуть у наметах. А у вцілілих та пошкоджених будинках немає опалення. Заклади освіти теж недостатньо опалюються, тому школярі вимушені сидіти на уроках у верхньому одязі та шапках.

Маріуполь загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-