СБУ затримала «фінансистку» загарбників у Куп’янську

СБУ затримала «фінансистку» загарбників у Куп’янську

Укрінформ
У ході стабілізаційних заходів у визволених районах Харківської області контррозвідка Служби безпеки України затримала колишню очільницю одного з відділів Куп’янської міської ради, викриту на співпраці з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що після тимчасового захоплення Куп‘янська зловмисниця вступила до лав загарбницької адміністрації, де була призначена «главным специалистом отдела экономического развития».

На «посаді» колаборантка виконувала вказівки москви щодо поширення кремлівського режиму в регіоні й забезпечення безперебійного фінансування загарбницьких органів російської федерації. Для цього фігурантка здійснювала розподіл коштів серед ворожих підрозділів, а також готувала платіжні та звітно-фінансові документи російського зразка.

Після визволення міста зловмисниця намагалася переховуватись. У результаті оперативних дій співробітники СБУ встановили її місцеперебування та затримали.

Фігурантці оголошена підозра за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Під час оголошення підозри затримана визнала свою провину й повідомила, що вчинила злочинні дії під впливом російської пропаганди.

Читайте також: На Харківщині оголосили підозру «директору» школи, який впроваджував програму рф

Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня СБУ викрила колишнього голову Пологівської районної ради Запорізької області, який входив до забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя", у "передачі" загарбникам українських заводів харчової та хімічної промисловості.

Фото: Служба безпеки України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-