Верхівку головної ялинки Львова прикрасили протитанковим їжаком

Верхівку головної ялинки Львова прикрасили протитанковим їжаком

Відео
Укрінформ
Верхівку головної новорічної ялинки у Львові прикрасили стилізованим протитанковим їжаком.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Верхівку загальноміської новорічної ялинки у Львові прикрасили стилізованим протитанковим їжаком. Вчора дерево завершили прикрашати і ввечері вперше засвітили. Особливу верхівку виготовили 2 слюсарі та 1 зварювальник цеху механообробки вагоно-ремонтних майстерень «Львівелектротранс»», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вага виробу – 1,3 кг, розмір – 1,2 м, матеріал – алюмінієвий тавр.

У міськраді зазначають, що попри загрози в часі війни, у Львові встановлять традиційні атрибути різдвяних свят, однак цього року вони будуть скромнішими.

Зокрема, загальноміська ялинка, яку зазвичай встановлюють на площі перед Оперним театром, менша – 14 метрів. Тоді як у попередні роки її висота сягала 17-20 м. Її місту подарувало шкіряне підприємство «Світанок».

На ялинці зменшили кількість ілюмінації задля економії електроенергії. Цьогорічне освітлення дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт). Ялинка засвічуватиметься лише з 17:00 до 22:00. У разі відключення електроенергії на проспекті Свободи, ялинку окремо не підсвічуватимуть.

Читайте також: У Миколаєві пам'ятник святого Миколая перетворили на «новорічну ялинку»

Різдвяного ярмарку у Львові цьогоріч не буде.

Фото: Valeriia Zimena

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-