У зоні ЧАЕС встановлені унікальні для України засоби відеоспостереження — Нєбитов

У зоні ЧАЕС встановлені унікальні для України засоби відеоспостереження — Нєбитов

Укрінформ
У зоні Чорнобильської АЕС встановлено засоби відеоспостереження, аналогів яких ще немає на інших територіях України.

Про це в інтерв'ю “Обозревателю” заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, передає Укрінформ.

“Він зазначив, що в зоні ЧАЕС уже встановлено засоби відеоспостереження, (аналогів — ред.) яких ще немає (на інших територіях — ред.) в Україні. Правоохоронці бачать і фіксують ситуацію навіть уночі, спостерігаючи всі пересування у прикордонні до масштабу людини, яка не залишиться непоміченою на значній дистанції”, - уточнюється у повідомленні.

Нещодавно Київська облрада підтримала програму вартістю 77 млн гривень щодо встановлення у громадських місцях регіону камер відеоспостереження з технологією розпізнавання обличчя.

За його словами, окремо ведеться робота над встановленням спецкамер і звукових датчиків, які захищатимуть електростанції, що на визначеній дистанції виявлятимуть об’єкти на кшталт дрона чи ракети і сповіщатимуть про них силам ППО.

“Це теж нова ініціатива, яку реалізуємо на нашій платформі. Йдемо шляхом розвитку, бо за нами столиця, і саме тут місце безпековим інноваціям”, - поінформував начальник поліції столичної області.

У свою чергу Нєбитов розповів, що нині сектор безпеки та оборони значно краще готовий до потенційних воєнних і кримінальних викликів у столичному регіоні, який межує із недружньою нам білоруссю.

“Аналізуючи ті події, бачимо, що структури МВС таки готувалися до вторгнення. Це і розконсервація належної Нацполіції бронетехніки, отримання важких кулеметів та засобів протитанкової боротьби”, - заявив чиновник.

Читайте також: МАГАТЕ провело інспекцію на Чорнобильській АЕС

За його даними, на сьогодні готовність до оборони у зоні відчуження ЧАЕС перебуває на зовсім іншому якісному рівні.

“Тепер армійці працюють разом із поліцейськими, надзвичайниками, розвідниками. Впроваджуємо і сучасні системи безпеки, зокрема в контексті убезпечення прикордонного із білоруссю периметру”, - сказав Нєбитов.

Як повідомлялося, Нєбитов заявив, що письменниця Мітці Пердью передала вісім авто для забезпечення безпеки в зоні відчуження.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-