У Маріуполі росіяни хочуть знести цілий квартал біля «Азовсталі» - там досі живуть цивільні

У Маріуполі росіяни хочуть знести цілий квартал біля «Азовсталі» - там досі живуть цивільні

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники планують знести цілий квартал біля меткомбінату «Азовсталіь», де досі живуть мирні жителі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада, яка оприлюднила мапу із планами руйнації міста.

«В окупованому Маріуполі планують знести цілий квартал. росіяни та колаборанти прагнуть повністю доруйнувати українське місто. Мапу із планами руйнації на базі "яндексу" оприлюднили пропагандистські пабліки. Згідно із ними - у планах повністю знести квартал біля заводу «Азовсталь» у Лівобережному районі міста. Це Морський бульвар та вул. Азовстальська. Там досі живуть мирні жителі. Вони залишаються у напівзруйнованих будинках без світла, газу та опалення», - йдеться у повідомленні.

Фото: Маріупольська міськрада
Фото: Маріупольська міськрада

У міськраді констатували, що загарбники продовжують свої намагання доруйнувати Маріуполь, регулярно знищують багатоповерхівки, які самі цілеспрямовано бомбили під час облоги.

Читайте також: У Маріуполі загарбники щодня зносять щонайменше одну багатоповерхівку

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують перебувати у підвалах пошкоджених будинків, деякі навіть живуть у наметах. А у вцілілих та пошкоджених будинках нема опалення.

Маріуполь загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Перше фото: Андрющенко Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-