Зауважень не було: в УПЦ МП прокоментували обшуки СБУ у кафедральному соборі Львова

Зауважень не було: в УПЦ МП прокоментували обшуки СБУ у кафедральному соборі Львова

Укрінформ
Львівський митрополит УПЦ МП Філарет стверджує, що СБУ під час перевірки не виявила у єпархіальному управлінні та Свято-Георгіївському кафедральному соборі антиукраїнської літератури та предметів.

Про це очільник єпархії УПЦ МП на Львівщині повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час огляду приміщень, перевірки документів та бібліотеки, за словами представників СБУ, антиукраїнських предметів і літератури не виявлено», - написав Філарет.

Він зазначив, що 14 грудня представники СБУ спільно з поліцією та Національною гвардією провели огляд приміщень єпархіального управління, Свято-Георгіївського храму та прилеглих приміщень. Відбулася розмова з митрополитом Філаретом, співробітниками єпархії та духовенством храму.

Такі ж безпекові заходи відбулися в Свято-Троїцькому храмі м. Львова та Свято-Покровському храмі м. Борислав. З боку правоохоронців зауважень не було, стверджує Філарет.

«Під час заходів з боку співробітників правоохоронних органів до духовенства та парафіян не було застосовано будь-яких примусових дій, а також дій, які б перешкоджали здійсненню богослужінь. Претензії та зауваження щодо дій правоохоронців з боку Львівського єпархіального управління відсутні», - додав митрополит УПЦ МП.

Читайте також: Провели обшуки у трьох містах: СБУ знайшла у комуністів і партії «Русь єдина» зброю й триколори

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня СБУ проводить безпекові заходи на об’єктах УПЦ МП у дев’яти областях України. Зокрема, у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях.

Заходи проводяться спільно з Національною поліцією та Національною гвардією – у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-