В Одесі СБУ затримала російського агента, який підтримував зв'язок зі штабом «Вагнера»

В Одесі СБУ затримала російського агента, який підтримував зв'язок зі штабом «Вагнера»

Укрінформ
В Одесі Служба безпеки України затримала російського агента, який був на зв’язку зі штабом російської приватної військової компанії «Вагнер».

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

В результаті контрдиверсійних заходів на півдні України СБУ затримала ще одного агента спецслужб російської федерації. На його телефоні виявлені електронні карти з цілями повітряних ударів ворога по українському узбережжю Чорного моря.

Також викриті контакти зловмисника із зі штабом ПВК "Вагнер" та московського ОМОНу (спецпідрозділу росгвардії, який бере активну участь у війні проти України).

«Встановлено, що ворожий поплічник збирав розвіддані про бойові позиції ЗСУ на території Одеси. Насамперед його цікавили місця дислокації та особливості маскування українських підрозділів берегової оборони», - зазначили у СБУ.

Крім цього він намагався встановити орієнтовну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, залучених до захисту прибережної зони обласного центру.

Розвідувальна інформація потрібна була агресору для планування, підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по міській інфраструктурі.

«СБУ зірвала плани загарбників. Співробітники української спецслужби своєчасно викрили ворожого агента, задокументували його злочинні дії і затримали на спробі передачі закритих відомостей до рф», - наголосили в СБУ.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, якого спецслужби рф завербували після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору загарбників потрапив через свою деструктивну активність у соцмережах, де закликав підтримати збройну агресію проти України та виправдовував воєнні злочини росіян.

Для збору розвідінформації агент особисто виходив на "місцевість", приховано спостерігав за українськими об’єктами та проводив їх фотофіксацію. Отримані дані пересилав ворогу у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої території.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ виявила в Харківській єпархії УПЦ (МП) прокремлівську літературу, готівку і сухпайки армії рф

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала в Одесі агента рф, який «полював» на протикорабельні комплекси «Нептун».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-