У Львів доставили Вифлеємський вогонь миру

У Львів доставили Вифлеємський вогонь миру

Фото
Укрінформ
Представники осередку Пласту у Львові передали Вифлеємський вогонь миру міському голові Львова Андрію Садовому, його заступникам, депутатам та військовослужбовцям.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Я маю честь кожного року приймати Вифлеємський вогонь миру для громади Львова. Цьогорічний вогонь особливий, бо ми його приймаємо з нашими військовими зі 80 та 125 бригад. Сьогодні ми тут всі як одна велика родина. Цей вогонь завжди ніс і несе надію, віру в нашу перемогу, яку ми всі так очікуємо, до якої так сильно прагнемо. Дуже дякую пластунам за те, що ви, не зважаючи ні на що, зберігаєте традицію та несе вогонь миру для всіх українців», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

У Львів доставили Вифлеємський вогонь миру / Фото: city-adm.lviv.ua

Пластуни отримали вогонь вчора одночасно від польських та словацьких скаутів і сьогодні через мера Львова передали його громаді міста.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 11 грудня, у пункті пропуску «Малий Березний» відбулася традиційна передача Вифлеємського вогню миру. Пластуни повезли Вифлеємський вогонь територією України, а військовий капелан Чопського прикодонного загону доставив священний вогонь у каплицю святого Спиридона Триміфунтського, звідки його поширять по прикордонних підрозділах.

Читайте також: Мер Львова передав Папі Римському хрест із уламком ракети, який дістали з тіла 13-річної дівчинки

Як повідомлялося, поширення Вифлеємського вогню - міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Так, австрійські скаути беруть Вифлеємський вогонь миру з Вифлеєму. Літаком доставляють до Відня. А звідти – передають іншим скаутським осередкам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-