Українців попереджають про ожеледицю

Українців попереджають про ожеледицю

Укрінформ
На дорогах України у вівторок очікується ожеледиця, в окремих областях значний сніг.

Про це Укрінформу повідомили в Українському гідрометцентрі.

"13 грудня на дорогах України, крім південно-східної частини, ожеледиця; вдень у центральних (крім Вінницької), Харківській та Сумській областях значний сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу; у східних областях пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться в повідомленні.

У Києві та області у вівторок також прогнозується на дорогах ожеледиця.

"У вівторок, 13 грудня, на дорогах Києва очікується ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий). Для уникнення травматизму Департамент муніципальної безпеки закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці", - йдеться у повідомленні Київської міської державної адміістрації.

КМДА радять водіям дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до створення аварійних ситуацій.

При наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ необхідно знижувати швидкість до мінімуму.

Читайте також: Снігопад у Києві: на вулицях зранку працюють понад 200 спецмашин

Також необхідно вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; не використовувати в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах автотранспорт із літніми шинами.

Пішоходам під час ожеледиці також необхідно бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора, а також у темний час доби носити на одязі світловідбивні елементи – флікери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-