Суд позбавив мера Чернігова права обіймати посаду на рік - НАЗК

Суд позбавив мера Чернігова права обіймати посаду на рік - НАЗК

Укрінформ
Суд виніс рішення за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції у справі мера Чернігова Владислава Атрошенка: призначив штраф та позбавив його права обіймати державні посади на один рік.

Як передає Укрінформ, про це НАЗК повідомляє у Телеграмі.

7 грудня за протоколом НАЗК про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Яворівський районний суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів.

"У серпні 2022 року Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Чиновник діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків", - ідеться у повідомленні.

Вже у вересні НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів у Чернігівського міського голови за ч.ч. 1, 2 ст. 172–7 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Суд постановив визнати мера Чернігова винним у адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень.

Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Читайте також: ВАКС судитиме народну депутатку - не задекларувала нерухомість на 4,4 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, за внесення недостовірних відомостей у декларації за 2020 рік судитимуть чинного народного депутата України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-