ВАКС заарештував одеського бізнесмена, підозрюваного у створенні злочинної організації

ВАКС заарештував одеського бізнесмена, підозрюваного у створенні злочинної організації

Укрінформ
Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 129 млн грн застави бізнесмену, якого підозрюються в організації злочинного угруповання в Одесі.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ. 

За даними слідства, ця злочинна організація "тримала на контролі посадовців Одеської міської ради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини".

Зокрема, встановлено, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

"Фактично, злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради. Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування", - заявили у САП.

Читайте також: Контролювали Одеську міськраду та бюджет: учасникам злочинної організації повідомили про підозру

Дії бізнесмена та колишнього народного депутата України (IV скликання), яких слідство вважає організаторами злочинної схеми, кваліфіковані за ч. 1. ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. Ці статті інкримінують також їхній довіреній особі.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено низку обов’язків, зокрема прибувати на кожну вимогу до детектива, прокурора чи суду, не відлучатися з Києва або Одеси без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання чи роботи, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби паспорт для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю (браслет).

Розслідування триває.

За даними Центру протидії корупції, йдеться про одеського бізнесмена Бориса Кауфмана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-