У Франківську українські та польські кардіохірурги провели три складні операції

У Франківську українські та польські кардіохірурги провели три складні операції

Фото
Укрінформ
Українські та польські кардіохірурги провели разом три складні операції у центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська.

Як передає Укрінформ, про це медзаклад повідомив у Фейсбуці.

«Українські та польські кардіохірурги провели три складні операції в ЦМКЛ. До нашої лікарні завітали кардіохірург, трансплантолог, проктор TAVI Boston Scientific професор Міхал Зембала та асистент лікаря Яцек Вашак із Польщі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за три дні кардіохірурги провели три операції. Зокрема, 72-річному пацієнту провели протезування аортального клапана, пластику мітрального та трикуспідального клапанів.

Читайте також: Невідкладні операції та госпіталізації не призупинятимуть - роз'яснення МОЗ

Окрім того, 72-річному пацієнту виконали протезування аортального клапана та шунтування двох коронарних артерій (передньої міжшлуночкової артерії, правої коронарної артерії), а 86-річному хворому – гібридну реваскуляризацію міокарду шляхом шунтування передньої міжшлуночкової артерії, стентування стовбура огинаючої артерії.

Зараз усі пацієнти продовжують лікування та реабілітацію у відділенні інтервенційної кардіології, радіології та кардіохірургії лікарні.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Міністерство охорони здоров'я, проведення невідкладних хірургічних операцій та госпіталізацій не призупиняється, попри можливі загрози знеструмлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-