На Одещині відновили подачу тепла та води більшості споживачів після ракетного обстрілу

На Одещині відновили подачу тепла та води більшості споживачів після ракетного обстрілу

Укрінформ
На Одещині відновлено водопостачання та опалення більшості об’єктів та житлових будинків, призупинене внаслідок масованого ракетного обстрілу, завданого 5 грудня російськими військами.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Вісім ворожих ракет, націлених на Одещину, були знищені при підльоті 5 грудня підрозділами протиповітряної оборони ЗСУ. На жаль, були і влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури та приватні будівлі, внаслідок чого без електро- та водопостачання залишились Одеська громада та ряд інших громад», - зазначив Братчук.

Читайте також: В Одесі відновили електроживлення — в оселях з’явилися вода та опалення

За його словами, бригади рятувальників, енергетиків та інших фахівців відразу приступили до відновлювальних робіт. “Роботи тривали упродовж ночі, продовжуються й досі. Але можу сказати, що станом на 13 годину відновлено водопостачання та опалення переважної більшості об’єктів та житлових будинків, поступово – квартал за кварталом - енергетики відновлюють і електроживлення осель одеситів”, - сказав він.

Речник ОВА висловив сподівання, що протягом дня вдасться відновити енерго - і водопостачання на всій території регіону.

При цьому він вказав, що "такі об’єкти, як лікарні та пологові будинки, взагалі не припиняли роботу через ракетний обстріл, оскільки були заздалегідь забезпечені альтернативними джерелами електроенергії. Тут є вода, світло, опалення - хворим надаються всі медичні послуги".

За словами Братчука, наразі запущені всі 11 одеських котелень, які забезпечують опалення 5008 будинків, також функціонують у штатному режимі усі районні котельні та Одеська ТЕЦ.

Читайте також: На відновлення генерації після ракетної атаки рф треба кілька днів - Укренерго

Триває робота з відновлення роботи й багатьох малих котелень міста та деяких громад Одеського району, діють “пункти незламності” та організовано підвезення води до населених пунктів, до яких ще не відновлено водопостачання, додав речник.

Як повідомлялося, 5 грудня відбулась восьма масована ракетна атака країни-терориста на енергетичні об’єкти України. За даними Повітряних сил ЗСУ, збито понад 60 ракет із більш ніж 70, випущених загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-