У Маріуполі від холоду все більше людей хворіють та помирають - Андрющенко

У Маріуполі від холоду все більше людей хворіють та помирають - Андрющенко

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі реєструють зростання захворюваності та смертності серед цивільного населення.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Наслідки холодомору в Маріуполі. В цифрах. Лише за минулий тиждень в Маріуполі зареєстровано 764 випадки ОРВІ та 82 випадки пневмонії. У тому числі у дітей ОРВІ - 495 випадки, 21 - пневмонії. В порівнянні з першою половиною листопада зростання склало 91 відсоток», - написав Андрющенко.

Він також зазначив, що середньотижнева цифра смертності від природних причин досягла відмітки у 250 випадків, що на 100 випадків більша за жовтень, або зростання смертності лише за два останніх тижні склало 1,7 раза.

«росіяни продовжують винищувати Маріуполь», - наголосив радник мера.

Раніше він повідомляв, що наразі у лікарнях Маріуполя пацієнти лежать у коридорах без нормальних умов, аптек у місті теж майже немає, тому дістати ліки дуже складно, а деякі – просто неможливо. До лікарень потрапляють дуже часто місцеві жителі з обмороженнями, бо у будинках немає опалення та вікон.

Читайте також: Загарбники зносять старовинні будинки в історичному центрі Маріуполя - радник мера

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують перебувати у підвалах пошкоджених будинків, деякі навіть живуть у наметах.

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-