У Херсоні почалася евакуація

У Херсоні почалася евакуація

Укрінформ
З Херсона вирушив поїзд на Хмельницький із першими 100 херсонцями, які вирішили скористатися безоплатною евакуацією, організованою урядом. Серед них 26 дітей, семеро лежачих хворих та шість маломобільних людей.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає Укрінформ.

"Під час прибуття до Хмельницького всі евакуйовані отримають допомогу в оформленні довідки ВПО та державну грошову підтримку у розмірі 2 тис. грн на дорослого та 3 тис. грн на дітей та осіб з інвалідністю. Усі вони будуть безкоштовно поселені та отримають гуманітарну допомогу", - йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Читайте також: Верещук закликала мешканців Херсона евакуюватися на зимовий період

У міністерстві нагадали, що зараз із Херсонщини можна евакуюватися автобусами до Одеси, Миколаєва та Кривого Рогу. Там людей розміщуватимуть у спеціально обладнаних шелтерах, а потім евакуаційними вагонами доставлятимуть у безпечніші регіони України.

Нагадаємо: раніше голова Херсонської ОДА Ярослав Янушевич закликав евакуювати жителів звільнених територій області. За його словами, це пов'язано з високою загрозою обстрілів з боку рф та серйозною руйнацією інфраструктури регіону.

Фото: t.me/minre_ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-