СБУ знайшла в єпархії УПЦ МП на Буковині громадян росії та методички з москви

СБУ знайшла в єпархії УПЦ МП на Буковині громадян росії та методички з москви

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). У результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

Також було викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф в Україні, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо.

СБУ провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП Фото: СБУ

Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році.

Читайте також: Мільйони готівки та «сумнівні» росіяни: що знайшла СБУ у церквах УПЦ МП

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Як повідомлялось, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про заборону діяльності в Україні російської православної церкви та пов’язаних з нею релігійних організацій.

Глава рпц патріарх кирило підтримав агресію росії, заявивши, зокрема, що у війні проти України російські солдати виконують своє “покликання” та “обов'язок” перед батьківщиною та суспільством, тому їхні дії можна порівняти з “самопожертвою”. За словами кирила, загиблим солдатам рф будуть прощені всі їхні гріхи.

Читайте також: Вінницька облрада закликає ВР, Кабмін і Президента заборонити діяльність УПЦ МП в Україні

Своєю чергою в Україні з початку повномасштабної війни відкрито 23 кримінальних провадження щодо кліриків-колаборантів з УПЦ МП, серед яких є вже 33 підозрюваних.

Служба безпеки України 22 листопада провела безпекові заходи на територіях та у приміщеннях УПЦ МП, де знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та осіб з радянськими документами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-