У Вінниці перейменували вулицю Льва Толстого на Степана Бандери

У Вінниці перейменували вулицю Льва Толстого на Степана Бандери

Укрінформ
Вінницька міська рада перейменувала розташовану в середмісті вул. Льва Толстого у центрі міста на Степана Бандери.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

Як зазначається, відповідне рішення 25 листопада ухвалили на черговій сесії міської ради. Воно ознаменувало завершення на процесу деколонізації топонімів на території Вінницької міської територіальної громади.

Зокрема, затверджено перейменування останніх 52 об’єктів Вінниці та приєднаних територій, назви яких запропонувала змінити робоча група Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки.

"Замість тоталітарних та комуністичних у топоніміці міста утвердилися назви, що показують спільноті та усьому світу, наскільки багато в нас є важливих подій та достойних українців, про яких варто пам’ятати. Особлива увага – до вшанування подвигу героїв національно-визвольних змагань усіх років та сучасної російсько-української війни. Серед останніх рішень: вулиця Льва Толстого відтепер носитиме ім’я провідника ОУН Степана Бандери, а безіменну вулицю, що тягнеться від Немирівського шосе до аеропорту «Вінниця», перейменовано на честь Івана Трейка, який був одним із дев’яти генералів УПА", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що шести вулицям міської громади присвоєно імена земляків, котрі загинули в боях із російськими загарбниками: Романа Балаби, Олексія Миргородського, Максима Шаповала, Олега Августюка, Вадима Галети, Климчуків.

З’явились також назви, які засвідчують вдячність воїнам-добровольцям і волонтерам.

Читайте також: У Києві вулицю російського письменника перейменували на честь Василя Стефаника

Загалом у межах деколонізації змінено назви 232 вулиць, провулків, проїздів, тупиків, бульварів, площ та парків Вінниці.

Фото: https://i-vin.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-