У Києві вулицю російського письменника перейменували на честь Василя Стефаника

У Києві вулицю російського письменника перейменували на честь Василя Стефаника

Укрінформ
У Святошинському районі столиці вулицю Гаршина перейменовано на честь Василя Стефаника.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

«У столиці вже перейменовано понад 200 міських об‘єктів, назви яких пов'язані з росією та її сателітами, зокрема вулицю Гаршина – на Василя Стефаника», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Гаршина до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами.

Читайте також: У Києві є чимало бібліотек, які варто перейменувати - МКІП

Вулиця була названа на честь російського письменника Всеволода Гаршина.

З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 16 860 голосів, набрала пропозиція – Василя Стефаника. Нова назва запропонована на честь українського письменника, майстра експресіоністичної новели, громадського діяча Василя Семеновича Стефаника.

Відтак, за результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Гаршина на Василя Стефаника.

Читайте також: У Києві вулицю Генерала Вітрука перейменували на Авіаконструкторську

У Київській міській раді нагадують, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Як повідомляв Укрінформ, експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму рекомендувала вилучити з публічного простору Києва пам’ятники Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка та Миколі Ватутіну в Маріїнському парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-