Синод УПЦ (МП) звільнив митрополита Ізюмського та Куп’янського, який благословляв загарбників

Синод УПЦ (МП) звільнив митрополита Ізюмського та Куп’янського, який благословляв загарбників

Укрінформ
Синод Української православної церкви (МП) звільнив митрополита Ізюмського та Куп’янського Єлисея, який на захопленій території Харківщини благословляв загарбників, а згодом утік до рф.

Про це повідомляє УПЦ за результатами засідання 23 листопада, передає Укрінформ.

“Митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звільнений від керування Ізюмською єпархією та почислений на спокій. Керуючим Ізюмською єпархією обраний клірик Харківської єпархії архімандрит Іоанн (Терновецький)”, - сказано в повідомленні.

За даними ЗМІ, митрополита Ізюмського та Куп'янського Єлисея бачили на заходах загарбників після окупації Ізюма та Куп'янська. Він брав участь у зустрічах окупаційної "влади".

У червні 2022 року на відео російських пропагандистів, які висвітлювали дії окупаційної "влади" на Харківщині, Єлисей заявив, що виступає проти рішення УПЦ про незгоду з патріархом Кирилом і незалежність від Москви.

Після деокупації більшої частини території Харківської області у вересні Єлисея помітили на території держави-агресора. На сайті Валуйської єпархії РПЦ вказано, що митрополит Ізюмський та Куп'янський був серед «почесних гостей» на відкритті виставки «Ангел Святого Білогір'я» у Бєлгороді.

30 вересня стало відомо, що УПЦ відсторонила митрополита Єлисея від посади.

22 листопада заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін поінформував, що Єлисея хочуть позбавити звання "Почесний громадянин міста Ізюм".

Читайте також: Вінницька облрада закликає ВР, Кабмін і Президента заборонити діяльність УПЦ МП в Україні

Як повідомлялося, ЗСУ визволили Ізюм 8 вересня, Куп’янськ – 10 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-