Ракетний удар: на Київщині пошкоджені п'ять багатоповерхівок і вісім будинків

Ракетний удар: на Київщині пошкоджені п'ять багатоповерхівок і вісім будинків

Укрінформ
Унаслідок обстрілу військами рф Київської області у середу загалом було пошкоджено вісім приватних житлових будинків і п'ять багатоповерхівок.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Якщо підсумувати (дані — ред.) за вчора, то ми маємо п'ятьох загиблих і 35 людей, які постраждали. Якщо брати по руйнуваннях (об'єктів — ред.) — то це вісім приватних будинків, п'ять багатоповерхівок загалом і два об'єкти —державні установи (це дитячий садочок і школа). Щодо об'єктів критичної інфраструктури — зі зрозумілих причин я це не коментую", – сказав Нєбитов.

Відповідаючи на запитання щодо влучання у Вишгороді, чиновник зазначив, що поблизу нього на відстані майже кілометра немає ніяких таких цілей, які б могла знищувати рф. За його словами, навіть об'єкти нашої енергетичної і критичної інфраструктури розташовані на значній відстані від цього влучання.

Читайте також: На Київщині ексгумували вже 1368 тіл загиблих унаслідок російського вторгнення

Окремо начальник поліції столичної області зазначив, що у середу до того, як сталися ці руйнування, вже було відомо, що в Україну летять ракети рф.

"Але, зокрема, один із загиблих просто на балконі стояв і дивився (на те, що відбувається – ред.) – і потім йому уламком відірвало голову. Я кажу такі жахливі речі лише для того, щоб люди розуміли, що коли йде ракетний обстріл нашої країни, то не можна стовідсотково сказати, що (людина у тому чи іншому місці — ред.) перебуває у безпеці. Безпечно тільки в укриттях", – заявив він.

Нєбитов, говорячи про те, чому люди нехтують власною безпекою, сказав, що, мабуть, вони трохи розслабилися і думають, що їх ця біда не торкнеться.

"Розумієте, кожен раз, коли рф вбиває українців, вона, мабуть, трохи радіє. Хоча не мабуть, а 100-відсотково (радіє — ред.) і потирає свої долоні щодо того, що їм вдалося когось знищити. Вони досягають своїх цілей. Давайте не дамо їм (росіянам — ред.) досягати своїх цілей і будемо берегти один одного", – закликав він.

Читайте також: Президент: Енергетики, комунальники, ДСНС працюватимуть цілодобово

Як повідомлялося, ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.

У Київській області ворожа ракета влучила у житловий будинок.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба заявив, що усі постраждалі із Вишгорода, Чабанів, Глевахи та Українки перебувають під наглядом лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-