У Моринцях священник УПЦ МП розблокував заварені двері в церкві та продовжує службу

У Моринцях священник УПЦ МП розблокував заварені двері в церкві та продовжує службу

Укрінформ
Священник московської церкви, що в селі Моринці Черкаської області, розблокував раніше заварені вхідні двері й продовжує церковну службу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів міський голова Звенигородки Олександр Саєнко.

“Після того, як військовослужбовець Володимир Маломуж заварив вхідні двері в церкві московського патріархату в селі Моринці, місцевий священник розблокував їх і продовжує свою службу в приміщенні, яке належить Звенигородській міській раді. Ми в свою чергу звернулися до прокуратури з проханням вжити заходів і повернути нашу власність. Очевидно, що цю справу впродовж кількох днів вирішити не вдасться. Потрібен час”, - сказав міський голова Звенигородки.

Читайте також: У селі на Черкащині заварили двері в церкву московського патріархату

Як повідомляв Укрінформ, у Моринцях церква УПЦ московського патріархату займає приміщення колишньої школи, збудованої поміщиком Енгельгардтом для дітей місцевих селян у ХІХ столітті. Міська рада вважає приміщення своєю власністю. Звільняти будинок на вимогу міської ради священник відмовляється. У листопаді депутат міської ради та військовослужбовець ЗСУ Володимир Маломуж заварив вхідні двері приміщення церкви. Тепер їх знову розблокували.

У Звенигородському районному відділенні поліції наголошують, що суперечку між церквою і громадою має вирішити суд.

“Ми отримали звернення міської ради й надіслали відповідь. У ній зазначили, що оскільки раніше між церквою та громадою існували правовідносини, то ми чекаємо на рішення суду щодо права власності на приміщення. Коли буде рішення суду, виконавча служба зобов'язана буде його виконати. Якщо ж церква й тоді відмовитися виселитися, тоді виконавці мають звернутися до поліції й ми виконаємо його”, - сказав начальник Звенигородського РВ УМВС Олександр Міщенко.

У Моринцях дві церкви. Одна належить Православній церкві України. Інша — УПЦ (мп). У сусідньому Шевченковому (Керелівці) - аналогічна ситуація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-