Чернігів і Реймс офіційно стали містами-побратимами

Чернігів і Реймс офіційно стали містами-побратимами

Укрінформ
Українське місто Чернігів і французьке місто Реймс офіційно стали містами побратимами.

Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, передає Укрінформ.

"Чернігів і Реймс офіційно стали партнерами. Поспілкувався з мером міста Арно Робіне, а також президентом Великого Реймсу Катрін Вотрен. Також мав нагоду виступити на засіданні в міській раді Реймсу, де була підписана угода про співпрацю між нашими містами. Беззаперечно, вони захоплюються українцями та нашим містом, й щиро хочуть підтримати нас у складний час", - написав Ломако.

За словами секретаря міської ради Чернігова, це партнерство - стратегічна співпраця. Чернігівців цікавить досвід Реймсу в поводженні з відходами та переробкою сміття, очистка води, розвиток громадського транспорту, співпраця у сфері культури.

Зі слів Ломако, обидва міста близькі від столиці та знають переваги та недоліки цього факту. Реймс дуже сильно постраждав під час Першої світової та має досвід не просто відновлення, а переосмислення міста, над чим зараз працює Чернігів. Обидва міста з надзвичайною історичною спадщиною та працюють над розвитком туризму.

Читайте також: Канни стали містом-побратимом Львова

Раніше Чернігів підписав угоду про побратимство з польським Жешувом та розірвав з білоруським Гомелем.

В Чернігівській області російські війська залишили після себе більше 8 тисяч зруйнованих чи пошкоджених будівель. Понад 90% - це житло. Розбиті 33 мости та переходи, пошкоджено більше як 1100 км автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-