Затримали зрадника з колонії, який перед звільненням Херсона випустив ув’язнених

Затримали зрадника з колонії, який перед звільненням Херсона випустив ув’язнених

Фото
Укрінформ
У Херсоні працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику одного із відділень «Північної виправної колонії №90», який співпрацював із російськими окупантами, а перед звільненням Херсону допустив втечу ув’язнених злочинців.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Укрінформ.

"Працівник колонії з перших днів окупації Херсону працював на загарбників на посаді в окупаційній структурі, яка відповідала за слідчі ізолятори та місця виконання покарань. Серед іншого «начальник» відділу охорони слідчого ізолятора організовував вивіз засуджених на роботи з благоустрою, а декілька днів навіть керував цим СІЗО. У день звільнення Херсону від окупантів працівник колонії удав, що не бачить втечі ув’язнених та не вчинив жодної дії аби запобігти цьому", - йдеться у повідомленні.

Сам зрадник втекти не встиг і був затриманий працівниками ДБР у взаємодії з СБУ. Йому повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні співробітники СБУ знайшли засекречені документи фсб, в яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-