На Херсонщині продовжуть навчання майже 65 тисяч дітей

На Херсонщині продовжуть навчання майже 65 тисяч дітей

Укрінформ
На Херсонщині продовжують навчання майже 65 тисяч дітей у 157 закладах освіти.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає кореспондент Укрінформу.

“З Херсонщини українська освіта не йшла навіть під час окупації. Там 383 заклади освіти, з них 14 повністю зруйновані, пошкоджено 81. У 157 закладах загальної середньої освіти продовжують навчатися майже 65 тисяч учнів", - сказав Шкарлет.

За його словами, освітній процес відбувається переважно онлайн, однак на певних територіях вчителі зустрічаються по змозі з дітьми, аби надолужити пропущений матеріал.

Водночас міністр зауважив, що частина дітей перебуває на лівому березі Дніпра, на тимчасово захопленій території - йдеться про 4 громади. Та попри це діти і вчителі там продовжують освітній процес за українськими стандартами.

За оцінкою Шкарлета, співпрацювати з ворогом на Херсонщині погодилася мінімальна кількість освітян, рішення щодо них будуть приймати правоохоронні органи.

Очільник МОН також поінформував, що в заклади освіти Херсонщини передадуть 2,3 тис. ноутбуків для вчителів.

"Днями ми завезли туди приблизно 900 ноутбуків для запровадження освітнього процесу і ще днями буде завезено 2300 ноутбуків саме для Херсонщини, щоб вчителі мали можливість і автономію по провадженню освітнього процесу за українським стандартом", - сказав він.

Шкарлет зазначив, що більшість закладів освіти на деокупованих територіях розграбована та замінована, там працюють підрозділи ДСНС.

Читайте також: ООН оприлюднила останні дані щодо втрат серед цивільних українців

Як повідомлялося, унаслідок повномасштабної війни з росією в Україні загалом загинуло 437 дітей і понад 839 були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-