На звільненій Херсонщині медичну допомогу населенню надають бригади медицини катастроф

На звільненій Херсонщині медичну допомогу населенню надають бригади медицини катастроф

Укрінформ
У звільнених від російської армії громадах Херсонської області медичну допомогу населенню надають бригади медицини катастроф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

“Бригади Українського науково-практичного центру екстреної медицини та медицини катастроф МОЗ, Волинського, Черкаського обласних та Київського міського центрів екстреної медицини та медицини катастроф працюють на деокупованих територіях на Херсонщині, щоденно виїжджаючи в населені пункти для надання медичної допомоги пацієнтам. Зокрема, мова іде про Кочубеївську, Високопільську, Нововоронцовську, Новоолександрівську, Великоолександрівську громади”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині загарбники намагаються заборонити онлайн-навчання в українських школах

На заклик поїхати у відрядження до Херсонської області волинська бригада відгукнулася одна з найперших.

За словами директора Волинського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Володимира Шмаля, бригада вже відвідала села Мала Шестірня, Федорівку, Черешневе, Костирку, Новомиколаївку, Нововознесенське, Добрянку, Потьомкіне, Іванівку, Миколаївку, Хрещенівку, Шевченківку, Петропавлівку, Нововасилівку, Трифонівку, Любимівку, Трудолюбівку. Медичні працівники надали допомогу 215 пацієнтам.

“Буває, за день оглядаємо понад 30 осіб. Люди звертаються з хронічними захворюваннями, психологічними травмами. Інколи приходять просто виговоритися, висловити вдячність ЗСУ та медикам – за те, що одразу по деокупації приїхали”, – повідомив Шмаль.

Читайте також: На Херсонщині понад 6,5 тисячі жителів вже отримали грошові виплати від Червоного Хреста

“Основна мета – це надання екстреної медичної допомоги, поки не відновляться спроможності сфери охорони здоров’я на місцях. Ми маємо місце базування, звідти виїжджаємо у навколишні села, де у разі необхідності надаємо допомогу всім. Робимо такий активний об’їзд. Очевидно, що там погані дороги і немає зв’язку. У наших команд є Starlink, тож тамтешні мешканці можуть зателефонувати рідним. До речі, надаємо не тільки екстрену медичну допомогу, а й первинну, зрештою, просто розмовляємо з людьми. Наша присутність серед них – велика підтримка. До речі, волинську бригаду зараз змінює київська. Працюємо почергово”, – повідомив керівник Українського науково-практичного центру екстреної медицини та медицини катастроф МОЗ Віталій Крилюк.

За словами начальника Херсонської обласної військової адміністрації Ярослава Янушевича, у Херсоні працюють 13 бригад швидкої допомоги.

Читайте також: російські мародери вивозять із Херсонщини награбоване фурами – облрада

Так, за останню добу надійшло 230 звернень у Центральну диспетчерську міста від херсонців та жителів Білозерської територіальної громади. Всім, хто звернувся, медичну допомогу надали своєчасно.

Він додав, що виклики швидкої допомоги від жителів Херсона та Білозерської громади з лінії “103” перерозподіляються за номерами: +38 (066) 2841 350, +38 (066) 2841 370, +38 (098) 1314 220 та +38 (098) 1314 225.

Як повідомляв Укрінформ, на звільнених від російської армії територіях Херсонської області працює 43 медичних заклади та понад тисяча лікарів.

Читайте також: Vodafone відновив на Херсонщині ще дві базові станції

20 листопада начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив, що у звільненому від російських загарбників Херсоні медичні заклади оснащують електрогенераторами.

Також у місті запрацювали перші "пункти незламності" – спеціально облаштовані намети, де можна зігрітися, отримати гарячі напої та їжу, зарядити телефон, скористатися Інтернетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-