Щодоби 20 тисяч пачок: на Волині «накрили» підпільну сигаретну фабрику

Щодоби 20 тисяч пачок: на Волині «накрили» підпільну сигаретну фабрику

Фото, відео
Укрінформ
У Волинській області правоохоронці виявили підпільне підприємство, на якому вироблялося до 20 тисяч пачок сигарет за добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

"За наказом міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, Національна поліція України розпочала операцію "Акциз". Основна мета якої припинити нелегальну торгівлю без сплати податків на ринках пального та тютюнових виробів", - ідеться у повідомленні.

Під час відпрацювання ринку підакцизної продукції у Львівській області правоохоронці викрили мережу торговельних точок, де продавалася тютюнова продукція без жодних документів. В ході подальшого відпрацювання встановили канали гуртового збуту, місце підпільного виробництва та організаторів нелегального бізнесу, до якого причетні жителі Волинської області та Києва.

"Завод знаходився на території одного з сіл Волинської області, де за допомогою професійної лінії забезпечувався повний цикл виробництва тютюнових виробів - від подрібнення тютюну до пакування продукції на збут. Крім того, для маскування виробництва та безперебійного його функціонування встановили електропідстанцію. Працював він у закритому режимі, по периметру території були камери відеоспостереження", - повідомили в МВС.

Виробничі потужності дозволяли виготовляти до 20 тис. пачок цигарок за добу. Готова продукція реалізовувалася через мережу гуртової та роздрібної торгівлі у різних регіонах країни. Для збуту використовували знаки відомих виробників.

16 листопада поліцейські провели санкціоновані обшуки. На момент появи правоохоронців на виробництві перебували дев’ять працівників. За результатами заходів вилучили лінії для виробництва та пакування тютюнових виробів, 60 тисяч пачок сигарет, 5500 кг тютюну, папір, фільтри, інші матеріали. Загальна вартість вилученого сягає 20 мільйонів гривень.

Читайте також: У Дніпрі чиновники «кришували» фабрику з виробництва контрафактних сигарет

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та повідомлення підозр організаторам та учасникам підпільного бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, службовці ДБР викрили масштабну схему контрабанди тютюнових виробів з білорусі під виглядом транзиту через Україну, двом інспекторам митниці оголошено про підозру.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-