З кожною атакою росіян відключення світла на Київщині можуть тривати ще довше - ОВА

З кожною атакою росіян відключення світла на Київщині можуть тривати ще довше - ОВА

Укрінформ
У Київській області триває ліквідація наслідків обстрілів, з кожною атакою ворога відключення електроенергії можуть тривати ще довше.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі.

“На Київщині триває ліквідація наслідків обстрілів 15 листопада. Ситуація складна по всій країні”, - написав він.

Так, за рішенням “Укренерго” в Київській області продовжуються екстрені вимкнення електрики. Це потрібно для того, щоб втримати стабільну роботу енергосистеми в критичних умовах та уникнути ще більших аварій.

“Важливо розуміти, що під час екстрених вимкнень спрогнозувати графіки неможливо, і з кожною атакою відключення можуть тривати ще довше”, - пояснив він.

Читайте також: Тиждень буде важким: на Київщині - екстрені відключення, можливі тривалі «блекаути»

Кулеба зауважив, що ворог цілеспрямовано б’є по енергетиці та цим самим намагається зламати українців. “Кожний з нас вимушений змінювати спосіб життя. Але витримка і мужність – те, що нам сьогодні необхідно”, - додав він.

Також очільник Київщини оприлюднив інфографіку, де є роз'яснення щодо видів відключень електроенергії. Так, перший тип - це стабілізаційні відключення, які мають графік. Другий тип - екстрені аварійні, для яких не існує графіків. Перші два типи вимкнень застосовувалися на Київщині. Також є спеціальні екстрені аварійні відключення, що передбачають вимкнення критичної інфраструктури, які ще не застосовувалися в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада директор компанії “ДТЕК” Дмитро Сахарук заявив, що через масштабні пошкодження енергооб'єктів наразі без світла перебувають до 40% споживачів. В окремих районах світло буде відсутнє по кілька днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-