У Дніпрі з'явився проспект Лесі Українки і вулиця імені льотчика-героя Олександра Кукурби

У Дніпрі з'явився проспект Лесі Українки і вулиця імені льотчика-героя Олександра Кукурби

Укрінформ
У Дніпрі в межах дерусифікації змінили назви низки вулиць і проспектів: тепер в місті є проспект Лесі Українки і вулиця імені Героя України, льотчика Олександра Кукурби.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Укрінформ.

"Сьогодні провели 29-ту сесію міськради. Дерусифікували ще низку назв вулиць і проспектів Міста. Відтепер маємо вулиці Незламну і Олександра Кукурби, українського льотчика-штурмовика, майора Повітряних сил ЗСУ і Героя України, який знищив чимало ворогів та їхньої техніки, і загинув в бою... І також у Дніпрі тепер є проспект Лесі Українки", - написав Філатов.

Читайте також: Кияни підтримали повернення історичних назв 32 проспектам, провулкам і площам

Він додав, що одному зі скверів дали ім'я на честь міського активіста та президента асоціацій велосипедистів і екстремальних видів спорту у Дніпрі Максима Семенова. Він загинув в боротьбі з російськими загарбниками. За словами мера, Максим був людиною, яка могла доволі жорстко критикувати міськраду, але при цьому завжди давала слушні та дієві поради, без дешевих маніпуляцій і порожнього хайпу.

Як повідомляв Укрінформ, після початку широкомасштабного вторгення рф в Україні активізувався процес перейменування вулиць та інших топонімів, пов’язаних із радянським та російським минулим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-