Житомирський суд обрав запобіжний захід обвинуваченому у вбивстві сімох людей

Житомирський суд обрав запобіжний захід обвинуваченому у вбивстві сімох людей

Укрінформ
Богунський районний суд міста Житомира обрав обвинуваченому у вбивстві 7 людей Анатолію Захаренку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі суду.

«Суд задовольнив клопотання прокурора частково. Відносно обвинуваченого застосували запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту без застосування електронного засобу контролю, заборонивши останньому залишати місце свого проживання строком на 60 діб до 9 січня 2023 року включно у період доби з 22.00 до 6.00», - зазначили у пресслужбі.

Читайте також: Убивство сімох військових на Житомирщині: родичі кажуть, що розгляд справи зайшов у глухий кут

У суді додали, що прокурор подавав клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно обвинуваченого на 60 діб із застосуванням електронного засобу контролю, заборонивши йому залишати місце проживання.

Обвинувачений у масовому вбивстві на березі ставка у селі Новоселиця Анатолій Захаренко перебував півтора місяця без запобіжного заходу. Під цілодобовим домашнім арештом він був до 24 вересня. Після самовідводу головуючої судді автоматизована система не змогла вчасно сформувати склад нової колегії суддів, а відтак запобіжний захід обвинуваченому не обрали вчасно. Потім його адвокати заявили відвід новій головуючій судді, через що засідання у справі перенесли.

Читайте також: Убивство сімох ветеранів: ні вироку, ні покарання

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня Богунський районний суд відпустив під цілодобовий домашній арешт обвинуваченого в убивстві 7 людей Анатолія Захаренка, який перебував під вартою із 23 травня 2020 року.

За даними правоохоронців, на березі ставка у селі Новоселиця вночі 22 травня 2020 року його орендар Захаренко з рушниці розстріляв компанію знайомих, які приїхали рибалити. Лише одній людині вдалося врятуватися. Серед убитих – ветерани АТО/ООС, військовослужбовці Нацгвардії, волонтери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-