На Херсонщині вже затримали більш як третину засуджених, яких росіяни випустили з в'язниць

На Херсонщині вже затримали більш як третину засуджених, яких росіяни випустили з в'язниць

Укрінформ
З 457 засуджених, яких окупанти випустили з в’язниць на Херсонщині, 166 правоохоронці уже затримали.

Про це повідомив в ефірі телемарафону очільник Національної поліції Ігор Клименко, передає Укрінформ.

“Із 457 в’язнів на даний момент є підтверджена інформація про затримання і повернення до СІЗО у Миколаївській та Одеській області 166 в’язнів”, - сказав він.

Клименко додав, що 19 із затриманих були засуджені до довічного позбавлення волі.

Він розповів, що на території Херсонського СІЗО правоохоронці знайшли особові справи зниклих в’язнів, вся інформація стосовно них передана штабу Національної поліції, на блокпости, аби оперативно їх знайти і повернути до місць позбавлення волі.

Читайте також: Поліція відновлює роботу на деокупованій частині Херсонщини - Клименко

«Ув’язнені зі слідчого ізолятора Херсона були випущені під час відступу окупаційних військ і зараз повертаються до СІЗО. Частина з них звернулася до органів поліції з тим, щоб ті затримали їх і визначили їхній процесуальний статус, частина самостійно повернулися до слідчого ізолятора», - повідомляє Міністерство юстиції у Фейсбуці.

Зазначається, що у слідчому ізоляторі збережена більшість особових справ ув’язнених. "Спільно з Національною поліцією та прокуратурою триває робота щодо відновлення всієї інформації щодо ув’язнених", - додали у Мін'юсті.

Повідомляється, що ув’язнені, які вже перебувають у СІЗО і їхній статус підтверджений, будуть евакуйовані до інших слідчих ізоляторів за межами Херсонщини.

У міністерстві поінформували, що установи ДКВС в Херсонському регіоні - у стані відновлення контролю та організації діяльності. Відбувається обстеження територій та об’єктів установ на предмет замінування та пошкоджень, втрат майна. Засуджені з установ вивезені окупаційною владою і перебувають частково на території лівобережжя або вивезені до Криму, зазначають у Мін'юсті.

Як повідомляв Укрінформ, на звільненій від росіян території Херсонської області під контролем поліції перебуває 182 населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-