На Херсонщині знайшли тіла фермерів, убитих загарбниками

На Херсонщині знайшли тіла фермерів, убитих загарбниками

Укрінформ
На Херсонщині правоохоронці знайшли тіла подружжя фермерів, яких вбили російські загарбники.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За попередніми даними, у серпні 2022 року, коли смт Архангельське Високопільської територіальної громади тимчасово перебувало під контролем армії російської федерації, військовослужбовці ЗС РФ вбили місцеве подружжя фермерів у їх власному погребі на території домоволодіння.

Під час проведення правоохоронцями слідчо-оперативних заходів виявлено місце захоронення тіл двох загиблих – чоловіка та жінки. При поверховому огляді тіл встановлено ушкодження черепів. Наразі тіла направлено для проведення судово-медичної експертизи.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ).

Як повідомляв Укрінформ, українські слідчі вже задокументували понад 400 російських воєнних злочинів на звільненій від російських загарбників території Херсонщини.

Читайте також: На Херсонщині внаслідок обстрілу рф загинули дві жінки, важко поранене немовля

Сили оборони України упродовж тижня звільнили 179 населених пунктів та понад 4,5 тис. кв км на правому березі Дніпра. 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повернувся під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-