СБУ затримала на Херсонщині бойовика рф, який стріляв у цивільних

СБУ затримала на Херсонщині бойовика рф, який стріляв у цивільних

Фото
Укрінформ
Служба безпеки та спецпризначенці ЗСУ встановили місцезнаходження і затримали бойовика терористичної організації «днр», який воював проти України у складі армії рф та знущався, погрожував вбивством і стріляв у місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки та спецпризначенці ЗСУ провели масштабну спецоперацію на тимчасово окупованій частині півдня України. У результаті спільних дій встановлено місцезнаходження і затримано бойовика терористичної організації «днр», який воював проти України у складі армії рф. Він знущався, погрожував вбивством та стріляв у місцевих жителів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі йому вже повідомлено про підозру ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, затриманим є мешканець міста Жданівка Донецької області, який у 2014 році добровільно приєднався до підконтрольних країні-агресору незаконних збройних формувань. Згодом отримав «паспорт» місцевої окупаційної адміністрації.

На початку повномасштабного вторгнення зрадника «відрядили» до 3 стрілецького взводу 1 роти 5 батальйону 109 полку «народної міліції «днр». Там він брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони на Херсонському напрямку.

Крім того, встановлено факти його стрільби по мирних мешканцях, з яких він хотів вибити зізнання у нібито їх причетності до українських партизанів чи ДРГ.

Читайте також: Військові рф на деокупованій Херсонщині намагаються сховатися серед цивільних - Данілов

У пресслужбі відзначили, що наразі у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України триває розслідування для притягнення винного до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада СБУ опублікувала телефонне перехоплення, де йдеться про те, що на тимчасово захопленій території Луганської області російські солдати жорстоко зґвалтували 12-річну дівчинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-