На Херсонщині дистанційно навчаються понад 65 тисяч школярів - МОН

На Херсонщині дистанційно навчаються понад 65 тисяч школярів - МОН

Укрінформ
Станом на сьогодні в Херсонській області у дистанційному форматі навчаються 65 794 школярі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

«Я впевнений, що учнів ставатиме більше. Наразі у нас зареєстровано 65 794 учнів - херсонські жителі, які здобувають освіту за українською програмою в наших дистанційних школах», - розповів він.

За словами першого заступника міністра, у МОН розглядають кілька варіантів.

«Якщо, наприклад, школа не придатна до використання, і там неможливо відновити освітній процес, то ми будемо доєднувати нових учнів, які там залишились, до вже існуючих та функціонуючих онлайн-шкіл. Якщо ж департамент освіти буде призначати нових керівників шкіл, які будуть займатись їх відбудовою, і коли можна буде організувати безпечний освітній процес для всіх, - тоді ми будемо говорити про те, скільки шкіл ми запускатимемо у змішаному форматі», - пояснив Вітренко.

Читайте також: На Херсонщині розірвуть договори зі вчителями-колаборантами

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області зараз працюють 157 шкіл - усі в дистанційному форматі. Очікується, що після відпрацювання деокупованих територій правоохоронними органами, значна кількість шкіл долучиться до українського освітнього процесу та працюватиме не лише в онлайні, а й у змішаному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-