Укрпошта планує відновити у Херсоні до семи відділень

Укрпошта планує відновити у Херсоні до семи відділень

Укрінформ
Найближчим часом Укрпошта планує відновити у Херсоні роботу 5-7 відділень, хоча росіяни покрали всі автівки і комп’ютери.

Про це заявив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“У частині звільненої Херсонщини, яка ближче до Дніпропетровщини, ми вже працюємо в 79 населених пунктах. Ми зробили точку базування - відкрили стаціонарне відділення у Великій Олександрівці. Звідси розвозимо по всіх населених пунктах пенсії, виплачуємо допомогу від Червоного Хреста - 1200 гривень на людину, а також допомогу від міжнародної організації з міграції - 2200 гривень на людину. Також привозимо і продукти”, - сказав Смілянський.

Він зазначив, що Укрпошта вже зараз планує відновити роботу у Херсоні та прилеглих районах.

Читайте також: Укрпошта поновила роботу ще трьох відділень на деокупованій Донеччині

“Готуючись виїхати на Херсон, вчора завантажували «старлінки» та генератори. Адже, як показує досвід, 3-4 тижні працюватимемо в такому режимі, бо зв’язок та електропостачання будуть ще проблематичними. З усім тим, досвід вже є, тому генератор і «старлінк» дає можливість максимально швидко налагодити роботу пошти. Чекаємо дозвіл від ДСНС, бо росіяни залишали вибухонебезпечні предмети у наших відділеннях. Почнемо з 5-7 відділень у самому Херсоні, а далі максимально швидко постараємося поновити всю мережу. Ще проблемою є те, що росіяни покрали всі наші автівки, всі комп’ютери з відділень. Поки що перекинемо автівки з інших регіонів, щоб відновити роботу», - підкреслив Смілянський.

При цьому він нагадав, що триває відновлення поштової мережі на Харківщині. Вчора відкрили стаціонарне відділення у Вовчанську, за три кілометри від кордону з росією. Планується відкрити ще два стаціонарних відділення, хоча обстановка на Харківщині напружена.

Читайте також: Торговельні мережі готові повертатися у Херсон негайно, як отримують доступ — облрада

Як повідомляв Укрінформ, крім проблем з об'єктами інфраструктури, у Херсоні спостерігається нестача товарів та медикаментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-