У Львові проходить фестиваль «Lviv Art and Wine weekend»

У Львові проходить фестиваль «Lviv Art and Wine weekend»

Фото
Укрінформ
У Львові 12-13 листопада відбувається фестиваль «Lviv Art and Wine weekend». Зібрані на заході кошти перерахують на потреби проєкту Національного реабілітаційного центру «Незламні».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська ОВА.

«Упродовж 12-13 листопада у Львові триватиме фестиваль «Lviv Art and Wine weekend». Цьогорічне гасло заходу – «Творити поміж сирен». Фестиваль має на меті підтримати українських виноробів та митців у період війни», - йдеться у повідомленні.

Під час першого дня фестивалю підписали Меморандуму про співпрацю, який передбачає створення кластера виноробних громад України. Він має на меті зберегти традиції виноградарства та виноробства завдяки розробці спільних проєктів та сприяти збільшенню площ виноградників, розвитку натурального і екологічного виробництва.

Читайте також: У Франківську гончарі збирають кошти для кулеметного взводу імені Чорних Запорожців

Зазначається, що учасники фестивалю можуть скуштувати та придбати вино від українських виноробів. Свою винну продукцію представляють винороби з Львівщини, Тернопільщини, Одещини, Київщини, Закарпаття. Окрім цього, під час заходу є нагода оглянути роботи, створені митцями за період повномасштабної війни. Серед них - скульптура та живопис авторів-захисників, які зараз воюють на передовій, а також переміщені до Львова роботи митців з інших міст.

У програмі фестивалю також є винний форум, лекції, кіно та благодійний аукціон. Кошти, виручені на заході, перерахують на потреби проєкту Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN), що діє на базі Лікарні Святого Пантелеймона, для закупівлі й виготовлення протезів цивільним та військовим.

Фото: Пресслужба Львівської ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-