Відновлення електропостачання у Херсоні розпочнуть відразу після дозволу українських військових

Відновлення електропостачання у Херсоні розпочнуть відразу після дозволу українських військових

Укрінформ
Акціонерне товариство «Херсонобленерго» розпочне роботи з відновлення електропостачання у Херсоні одразу після дозволу українських військових.

Як передає Укрінформ, про це АТ «Херсонобленерго» повідомляє у Фейсбуці.

«Роботи з оперативного відновлення енергопостачання на звільнених ЗСУ територіях Херсонської області дуже багато. Ситуація з енергопостачанням в Херсоні - надскладна. Але ми вже готові приступити до процесу відновлення електромереж міста одразу після офіційного дозволу українських військових на вхід у місто», - зазначив голова правління «Херсонобленерго» Ігор Сафронов.

У багатьох населених пунктах Херсонщини упродовж тривалого часу через обстріли, руйнування та мародерство російських загарбників відсутнє електропостачання. Інфраструктура регіону зазнала суттєвих пошкоджень.

Зазначається, що кілька місяців відновлювати електропостачання в області допомагають фахівці з «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго», «Житомиробленерго» та «Рівнеобленерго».

Читайте також: Нацполіція проводить стабілізаційні заходи в Херсоні

Сафронов додав, що обленерго потребує допомоги від українських та міжнародних енергетичних компаній.

Своєю чергою виконавчий директор енергокомпанії «ДТЕК» Дмитро Сахарук припускає, що на визволеній території Херсонщини перші населені пункти будуть заживлені електрикою наступного тижня. Про це він розповів під час телемарафону.

«Ми зараз у тісному зв’язку з Херсонською військовою обладміністрацією, з Херсонобленерго. Розуміння таке – що спочатку сьогодні буде огляд, після огляду буде перше розуміння, що потрібно і що можна зробити… Маю надію, що перші міста і села будуть заживлені вже на тижні, який ось буде», - сказав Сахарук.

Він наголосив, що російські загарбники не просто пошкодили - спеціально підірвали електрообладнання.

«З того, що зараз зрозуміло – високовольтні лінії, основні лінії, які живлять саме місто Херсон, зруйновані, як і підстанція. Зараз там триває огляд, (фахівці - ред.) дивляться, що там трапилося. Якщо говорити про інші лінії, які живлять Херсонську область в частині правого берега, то теж є пошкодження, які потрібно буде усунути», - констатував керівник енергокомпанії.

Читайте також: Радник мера Херсона розповів, коли стануть відомі терміни відновлення теплопостачання у місті

Він додав, що російські війська зруйнували також лінії електропередачі, які ідуть на Херсон з Каховської ГЕС.

За словами Сахарука, сьогодні фахівці Херсонобленерго оглянуть масштаби робіт, які можна виконати, завтра сапери проведуть розмінування на Херсонобленерго, а потім об’єднаними ресурсами розпочнеться відновлення.

«Не факт, що Херсон буде першим містом у Херсонській області з правого берега, яке буде заживлено, тому що в інших районах трохи краща (ситуація -ред.). У Берислав, напевно, можна буде трохи раніше подати напругу. Будемо робити все можливе, щоб відновлювати. Звичайно, села, які розташовані ближче до лінії розмежування, важливо заживити. А на ті, які ближче до Дніпра, потрібно трохи більше часу, бо там багато чого підірвали росіяни, коли відходили», - заявив Сахарук.

Він зазначив, що високовольтне обладнання наразі у дефіциті, тому для Херсонської області буде надана допомога із запасів інших обленерго.

Читайте також: В ОП показали, як херсонці вітають українських захисників у визволеному місті

Виконавчий директор ДТЕК також зауважив, що повне відновлення енергопостачання на Херсонщині за оптимістичним сценарієм відбудеться приблизно за місяць, але перша електроенергія у населені пункти регіону має піти раніше.

Як повідомлялося, 11 листопада Головне управління розвідки Міноборони заявило, що Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-