На Одещині від розмитнення приховали товари на 1,5 мільярда - ДБР

На Одещині від розмитнення приховали товари на 1,5 мільярда - ДБР

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань за результатами перевірки прихованих від розмитнення вантажів на Одеській митниці виявило товарів на 1,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

"Працівники ДБР у взаємодії з Офісом генерального прокурора завершили облік прихованих від розмитнення товарів на Одеській митниці. Усі заходи відбувалися в рамках рішень Президента України та РНБО щодо протидії контрабанді та наповнення державного бюджету України", - ідеться у повідомленні.

На Одеській митниці виявили прихованих товарів на 1,5 мільярда / Фото: dbr.gov.ua

За попередніми оцінками, вартість товарів - щонайменше 1,5 млрд грн. Кошти від їх продажу мали б поповнити держбюджет.

У ДБР нагадали, що 18 жовтня правоохоронці виявили на Одеській митниці 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких сплив.

Під час обшуків на території контейнерних терміналів слідчі ДБР знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування.

"Впродовж тривалого часу посадовці митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації та направлення коштів у дохід держави. Ймовірно, йдеться про схему ухиляння від сплати податків, що призводить до втрати бюджетом значних коштів", - наголосили в Бюро.

Документи на виявлені товари відсутні, як і відомості щодо більшості власників. Однак деякі підприємці, дізнавшись про обшуки та відреагувавши на заклик ДБР, виявили бажання повернути товар, сплативши штрафні санкції та митні збори.

Читайте також: Цьогоріч ДБР передало до АРМА майна на дев'ять мільярдів гривень

У ДБР наголосили, що слідчі дії тривають. Зокрема, буде дана правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах повномасштабної агресії росії проти України не вжили жодних заходів для своєчасного наповнення бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР під час обшуків на Одеській митниці виявило у контейнері багатоцільовий гелікоптер Мі-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-