Підрив росіянами ЛЕП може залишити Берислав без світла до кінця деокупації

Підрив росіянами ЛЕП може залишити Берислав без світла до кінця деокупації

Укрінформ
На Херсонщині у тимчасово окупованому Бериславі російські війська підірвали високовольтні лінії електропередач. Місто може залишитися без світла до повної деокупації.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

"У тимчасово окупованому Бериславі російські війська підірвали високовольтні лінії електропередач. Зруйновано близько півтора кілометра опор та ліній", - написав Янушевич.

За його словами, місто залишилося без електроживлення, позаяк пошкодження виявились досить масштабними.

Посадовець стверджує, що оперативно полагодити поламки неможливо, тому що бракує фахівців і обладнання. До того ж, російські загарбники не дадуть цього зробити. Він припустив, що у Бериславі не буде світла до повної деокупації міста.

Окрім того, російські терористи замінували в Бериславі й водонапірні свердловини. Всього у місті їх 14. Наразі уточнюється, скільки з них заміновані.

Читайте також: Збитки від окупації Запорізької АЕС росіянами перевищили ₴28 мільярдів

Також стало відомо, що окупанти підірвали й високовольтні лінії, які йдуть на Херсон. Тому в обласному центрі та низці інших населених пунктів почалися проблеми із електропостачанням.

Янушевич додав, що такі дії російської армії – це цілеспрямований терор проти мирного населення Херсонщини.

Як повідомляв Укрінформ, Херсон і ще 10 населених пунктів області залишились без світла і води через перебиту росіянами високовольтну ЛЕП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-