росіяни здійснили атаки на дев'ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни здійснили атаки на дев'ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу завдала ударів по дев'яти областях України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 5 листопада.

Сьогодні вночі Вінницька область була атакована дронами-камікадзе. Працювали сили ППО. Детальна інформація уточнюється.

У Запорізькій області сьогодні після опівночі ворог атакував ракетами С-300 один із населених пунктів Вільнянського району. Пошкоджені будівлі трьох підприємств та автомобілі. Детальна інформація уточнюється.

У Сумській області вночі росіяни здійснили мінометний обстріл села у Краснопільській громаді. Інформація про постраждалих, руйнування об’єктів інфраструктури не надходила. Дані уточнюються.

Вчора під ворожими обстрілами перебували Білопільська, Зноб-Новгородська, Миропільська та Хотінська громади. росіяни протягом дня випустили 70 снарядів та мін.

Читайте також: Укрзалізниця з 24 лютого евакуювала чотири мільйони людей

У Дніпропетровській області російські війська вночі знову завдали удару по Нікопольському району, обстріляли Марганецьку, Червоногригорівську та Нікопольську громади. У Нікополі пошкоджені 14 багатоповерхових та приватних будинків, господарські споруди, газогін, ліцей, промислове та транспортне підприємства.

Над Синельниківським районом ППО збила ворожий дрон-камікадзе.

У Харківській області минулої доби ворог вів обстріли населених пунктів Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів, розташованих поблизу кордону з рф та лінії зіткнення. У селі Осиново Куп'янського району пошкоджено будівлю освітнього закладу, сталася пожежа.

Тривають роботи з розмінування звільнених від росіян територій. За добу піротехніки ДСНС знешкодили на Харківщині 142 вибухонебезпечні предмети.

У Луганській області підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили два пункти управління ворога, сім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та чотири інші важливі військові об’єкти військ рф.

Ворог сім разів намагався штурмувати позиції Збройних сил України, здійснивши 29 артилерійських та мінометних обстрілів.

У Донецькій області вчора пізно ввечері агресори обстріляли Покровськ та смт Курахівка Курахівської громади. Зруйновано і пошкоджено приватні будинки.

Вночі росіяни вдарили ракетами по Дружківці. Інформація про постраждалих не надходила. Дані уточнюються.

Також вночі був артилерійський обстріл Лимана. Інформація про пошкодження та постраждалих уточнюється.

Упродовж ночі ворог вів обстріли Вугледарської, Торецької, Авдіївської, Очеретинської громад.

За добу на Донеччині троє людей загинули та восьмеро дістали поранення.

У Миколаївській області сьогодні зранку обстрілів зазнав населений пункт Широківської громади, пошкоджено три будинки та адмінбудівлю сільськогосподарського підприємства. Постраждалих немає.

Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджені житлові будинки уточнюється.

За інформацією повітряного командування "Південь", вчора сили ППО збили крилату ракету типу "Калібр" над Миколаївською областю. Також вчора над Миколаївщиною були збиті шість ворожих дронів-камікадзе.

Читайте також: Україна може отримати нові системи ППО та ПРО до кінця року — Кулеба

У Херсонській області загарбники продовжують вести оборонні дії та намагаються утримати зайняті рубежі, облаштовують позиції на лівому березі Дніпра. Від вогню реактивної та ствольної артилерії росіян постраждали населені пункти Нова Кам’янка і Трифонівка.

Війська рф підривають плавзасоби і судна на Дніпрі та притоках. На тимчасово захоплених територіях області російські військові продовжують викрадати людей. За останню добу такі факти зафіксовані у Херсоні та смт Каланчак.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-