У Дніпрі відкрили чотирнадцяту мініскульптуру проєкту «Відчуй місто»

У Дніпрі відкрили чотирнадцяту мініскульптуру проєкту «Відчуй місто»

Фото
Укрінформ
У Дніпрі навпроти водоспаду «Поріг ревучий» відкрили 14-у мініскульптуру проєкту "Відчуй місто", що присвячена лоцманам.

Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради, передає Укрінформ.

"У Дніпрі відкрили чергову мініскульптуру в рамках проєкту “Відчуй Дніпро”. Її присвятили Дніпровським лоцманам. Мініскульптуру встановили навпроти водоспаду «Поріг ревучий» за підтримки конкурсу грантів від «Культурної столиці»", - йдеться у повідомленні.

За словами автора проєкту «Відчуй Дніпро» Карена Агаджаняна, мініскульптура зображує човник з дерева - довбанку з котом, веслом, хвилями і дніпровськими порогами. На довбанках козаки-лоцмани ходили попереду флотилій як розвідники і дивилися, як пройти крізь пороги.

У Дніпрі відкрили чотирнадцяту мініскульптуру проєкту «Відчуй місто» / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

"Лоцмани — це наша самоідентичність. Тому ми багато уваги приділяємо відтворенню справжньої історії лоцманів. Працюємо над відкриттям музею історії лоцманів Дніпровських порогів. Тому відкриття цієї скульптурки гарно підкреслює рису у нашій Дніпровській історії і робитиме свій внесок у розбудову Дніпра туристичного», - наголосив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міської ради Євген Хорошилов.

Читайте також: Ужгородський митець зробив скульптуру про "рускій воєнний корабль"

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Дніпрі у межах проєкту "Відчуй місто" були встановлені символічні мініскульптури: фанат «Дніпра», печиво «Дніпро», студентська заліковка, трамвайчик, дніпровська ракета, марафонець, диригент Гурген Карапетян, міст Олександра Поля, «Кіт Василь», муза Вадима Сідура, катеринославська цегла, пилосмок «Ракета», лікарська валіза Лешко-Попеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-