Підрив радянських пам’ятників у Миколаєві є провокацією, спрямованою на роз'єднання регіону - мер

Підрив радянських пам’ятників у Миколаєві є провокацією, спрямованою на роз'єднання регіону - мер

Укрінформ
Підриви у Миколаєві пам’ятників, пов'язаних з тоталітарним режимом, які сталися останнім часом, це провокація і спроба роз'єднати громаду міста.

Таку думку висловив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 4 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

"Підриви пам’ятників у Миколаєві, які сталися останнім часом, це провокація і спроба роз'єднати мешканців міста. Місцевим жителям вистачає обстрілів і від російських ракет. Тому будь-які вибухи сьогодні неприпустимі, тим більше, що вони так само, як і ракети, руйнують майно наших жителів", - сказав Сєнкевич.

За його словами, хто за цим стоїть, наразі невідомо, бо цим питанням займаються правоохоронні органи, які й мають це з'ясувати. Адже це можуть бути і люди з Миколаєва, і з інших місць або й російські диверсанти, тому наразі звинувачувати когось немає сенсу.

Читайте також: В Одесі знову облили фарбою пам’ятник Катерині ІІ

«Але провокаторам не вдасться нас роз'єднати, миколаївці сильні, вони об’єднані і готові протистояти ворогу», - зазначив мер.

Як повідомлялося, 19 жовтня у Миколаєві підірвали пам’ятник радянським міліціонерам (чекістам), який за тиждень до того намагалися знести активісти. Проте їм завадили прибічники скульптури, які називали себе ветеранами МВС.

2 листопада було підірвано стелу «Скорботна матір» на місці поховання загиблих у Другій світовій війні.

В обох випадках через потужні вибухи у сусідніх будинках повилітали вікна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-