Гайдай показав деокуповане село на Луганщині, з якого евакуювали всіх жителів

Гайдай показав деокуповане село на Луганщині, з якого евакуювали всіх жителів

Відео
Укрінформ
З деокупованого села Стельмахівка на Луганщині евакуювали останніх сімох жителів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Був у Греківці та Стельмахівці. Сіл майже немає, понівечені всі будинки. В цих населених пунктах вже завершені стабілізаційні заходи. Жителів вмовили виїхати, бо росіяни потужно обстрілюють села. Зимувати там буде вкрай важко і небезпечно. По Стельмахівці питання закрито – село пусте», - написав Гайдай.

Принаймні, зазначив він, більше ніхто не відгукнувся, і будь-якого руху не помічено.

«По інших деокупованих населених пунктах ведемо також роботу з евакуації та підвозу гуманітарки. Зустрівся з Героями-визволителями Луганщини. Обговорили потреби. Працюємо. Дякуємо за нашу область», - наголосив голова ОВА.

Читайте також: У Лисичанську люди стоять в черзі за плівкою для вікон - Гайдай

Як повідомлялося, на адміністративній межі Харківської і Луганської областей після розгрому російських військ під Куп’янськом, Ізюмом та Лиманом ЗСУ звільнили дев’ять населених пунктів. Через щільні обстріли повернення їхніх мешканців визнано небезпечним. Тим, хто залишався тут, запропоновано евакуюватися через неможливість налагодити систему життєзабезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-