Зігріти деокуповані території: Шмигаль проведе нараду з міжнародними партнерами

Зігріти деокуповані території: Шмигаль проведе нараду з міжнародними партнерами

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль проведе нараду з міжнародними партнерами щодо обладнання пунктів обігріву на деокупованих територіях, закупівлі генераторів, будівельних матеріалів.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Ми залучаємо наших міжнародних партнерів. Завтра відбудеться нарада під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з нашими міжнародними партнерами, де ми чітко поставимо пріоритети — пункти обігріву, генератори, які дуже просять ОВА і громади, а також будівельні матеріали, якими потрібно законсервувати будівлі до весни, людям необхідні матеріали, щоб латати дахи, вікна двері, щоб утеплитися до зими”, - сказала Верещук.

Читайте також: Верещук просить українців за кордоном не повертатись на зиму, якщо є можливість

Вона нагадала, що уряд виділив 563 млн грн на програму Мінреінтеграції для закупівлі дров для населення. Пріоритетними категоріями є багатодітні сім'ї, діти, які знаходяться під опікою, інваліди, самотні, люди старшого віку, маломобільні. "Пріоритетність визначають громади на місцях. Щодо швидкості (постачання - ред.) відповідальні громади і обласні військові адміністрації", - сказала Верещук.

Також, як вона зауважила, облаштуванням стаціонарних та мобільних пунктів обігріву опікуватиметься Укрзалізниця, яка розташує більше 30 пунктів обігріву на вокзалах, ДСНС, де готують щонайменше 400 стаціонарних і 100 мобільних пунктів обігріву, а також військові адміністрації.

Читайте також: Як досягти енергонезалежності у модульному будинку

Зокрема, як зауважила Верещук, в Донецькій області пункти обігріву як стаціонарні, так і мобільні будуть обладнані в Лиманській і Святогірській громадах.

Пункти обігріву можуть бути обладнані в приміщеннях дитсадків, шкіл, лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-